HOME.ASTROLOGIE.LENORMAND.RITUELEN SPREUKEN  EN MAGIE.CONTACT.
H
Terug.

 

RITUELEN, MAGIE EN SPREUKEN

Liefde

Om relaties te verhelderen

 

De kunst van het vlechten wordt gebruikt bij bezweringen als representatie van een aantal dingen. Bij deze bijzondere bezwering wordt zij gebruikt om het samenkomen van drie mensen, en door het losmaken een minzame oplossing te symboliseren. Bij het gebruik van kleur wordt de bezwering gericht op het resultaat of op de mensen die erbij betrokken zijn.

 

Benodigdheden

Drie eindjes lint van een passende kleur

(je kunt astrologische kleuren gebruiken die voor

ieder afzonderlijk staan, je kunt ook een kleur gebruiken

die de situatie markeert,

zoals rood voor een relatie die door woede wordt verzuurd,

blauw voor een zakenrelatie,

groen voor een relatie waarbij geld een rol speelt

en geel waar de communicatie moeilijk ligt).

 

Besluit voor je begint wat je wilt bereiken. Is het belangrijk mensen tot elkaar te brengen, dan zul je je bij je vlechtwerk daarop moeten concentreren. Wordt het als noodzakelijk gezien dat zij ieder hun eigen weg gaan, dan zul je je bij het vlechten concentreren op de ingewikkelde situatie en wellicht op een mogelijkheid een open en eerlijk gesprek uit te lokken.

 

Ben je helemaal klaar met vlechten, dan heb je iets heel nieuws en dat staat voor de relatie tussen de diverse partijen. Nu moet je de vlecht wijden om die relatie zo goed mogelijk te laten verlopen. Berg de vlecht minstens 72 uur ergens veilig op, bij voorkeur voortdurend beschenen door maan- en zonlicht. Slechts wanneer de grondslag van een hechte relatie is gelegd (namelijk verzoening tussen mensen, volledige en eerlijke communicatie en een succesvolle zakelijke samenwerking) kun je eraan denken de vlecht te gaan losmaken. Terwijl je dat doet verzoek je dat de mensen die betrokken zijn verder kunnen in hun leven, op de manier die voor hen past, waarbij zij winnen wat zij uit hun verbintenis nodig hadden. Je kunt natuurlijk besluiten de vlecht te houden zonder haar los te maken. Gebruik de linten niet voor andere magische doeleinden.

 

Een vlechtbezwering valt onder de categorie knopenmagie en is een vriendelijke manier om de afloop van een situatie te beïnvloeden. Het is natuurlijk niet noodzakelijkerwijs een snelle manier om iets op te lossen maar toch is de uitkomst ervan vaak verrassend.

 

Wijden: je neemt een potje met water en een met zout.  Je neemt wat zout en strooi dit in het water en hierbij zeg je:

 

met dit zout wijd ik dit water.

 

En dan heb je gewijd water.

 
Hier


Hier